BFC  - 01

Log ind for stævnearrangører

Opret brugerprofil   Glemt password?

Nyhedsbrev fra indefodbold.dk

Tilmeld dig indefodbold.dk’s nyhedsbrev her:
  
Djurslands Bank
Optakt til DM i Indefodbold 2019 - Pulje 1
Optakt til DM i Indefodbold 2019 - Pulje 1 (16-01-2019 13:03)
Artikel af: Rasmus Bilstrup
/
Kategori: Herre Senior

Det er den tid på året. Kulminationen på en lang og intens sæson i Dansk indefodbold. Klimaks for feinschmeckere og elskere af dette smukke og tekniske spil. Hold og tilskuere kan se tilbage på sæsonen, der snart er gået, men det virker absurd at gøre status allerede nu. Den vigtigste og mest sæsondefinerende begivenhed har vi endnu til gode. Lørdag aften kan boet gøres op – først her kan sæsonen vurderes. Den ubarmhjertige domsfældelse: Sejr eller nederlag. Bestået eller dumpet. Triumf eller fiasko. Eller måske et sted midt i mellem. Én ting står ganske fast: Ingen af de 10 deltagende hold ved årets med afstand vigtigste begivenhed i Dansk indefodbold, er tilfredse med blot at være kommet så langt. Alle møder de op med hver deres ambitioner og mål, men med den samme drøm. Drømmen om den ultimative triumf.

Lørdag den 19. januar 2019 venter den 9. udgave af DM i Indefodbold. I de forgange 8 udgaver har 5 forskellige hold skiftevis stået øverst på det fineste podium i dansk indefodbold. I den samme periode har kun 35 forskellige spillere løftet det eftertragtede trofæ i den velkendte regn af guldkonfetti på det lige så velkendte grønne gulv i Grenaa.

Traditionen tro har landets 9 bedste hold kvalificeret sig til DM I indefodbold, og ganske som det plejer har de 9 hold fået selskab fra det altid famøse og omdiskuterede wildcard. Ligeledes traditionstro er de i alt 10 hold fordelt på 2 puljer bestående af hver 5 hold. I denne artikel ser indefodbold.dk nærmere på DM i Indefodbold 2019 pulje 1.

Pulje 1 - indflyvning
”Den fynske pulje”. Sådan kunne overskriften for dette års pulje 1 meget vel lyde. Tre af puljens i alt 5 hold har deres ophav på H.C. Andersens fødeø. Puljen har en sjælden fynsk overvægt, men fynboerne får skarp konkurrence fra to hold fra det jyske fastland. Alt tyder på, at årets pulje 1 bliver særdeles interessant. Vi skal i denne ”lille” indflyvning se nærmere på både favoritter, debutanter, statistik og nogle af puljens profiler.

Turneringens to umiddelbart største favoritter er begge havnet i årets pulje 1. De fynske rivaler fra Tommerup Efterskole og 5E Byg A/S skal altså allerede krydse klinger i turneringens indledende fase. Deres seneste indbyrdes opgør endte med en overbevisende sejr på 6-3 til 5E Byg A/S. Derudover tæller pulje 1 også turneringens to eneste rendyrkede debutanter – lidt afhængig af, hvordan Projekt Milen i pulje 2 opgøres. Dansk PE Svejsning og MD Sport & Fysioterapi er på alle måder de nye drenge i klassen, og det bliver spændende, hvordan de håndterer den specielle atmosfære ved DM i Indefodbold. Pulje 1 tæller som end også en række spillere, der allerede har gjort sig særligt bemærket ved netop DM i Indefodbold.

Blandt andet har tre spillere tidligere vundet turneringen, men ingen af dem for deres nuværende hold: Kenni Olsen fra Tommerup Efterskole (Holger Danske Flytteforretning 2016), Sead Gavranovic fra Ismejeriet Thy (Hobro Apotek 2014) og Mark Tubæk fra 5E Byg A/S (Zamundas 2011). Derudover har 6 spillere fra pulje 1 tidligere fundet vej til turneringens All star hold: Jonas Skærlund, Mathias Munk og Kenni Olsen fra Tommerup Efterskole, Mark Tubæk og Marcus De Claville Berthelsen fra 5E Byg A/S og Sead Gavranovic fra Ismejeriet Thy. Skærlund, Tubæk og Gavranovic er i øvrigt blandt de ganske få spillere, der har haft dén ære mere end en enkelt gang. Både Mark Tubæk og Kenni Olsen figurerede faktisk på det allerførste All star hold nogensinde ved Dm i Indefodbold. 3 af puljens spillere har høstet yderligere personlig hæder: Mathias Munk som turneringens bedste målmand, Kenni Olsen som turneringens bedste spiller og topscorer og Jonas Skærlund som topscorer sidste år. Skærlund er i øvrigt indehaver af rekorden for flest scorede mål ved én udgave af DM I indefodbold. Den blev sat i fjor og lyder på 25 mål. Og så den sidste lille statistiske krølle inden vi ser nærmere på holdene. I 6 ud af 8 udgaver af DM i Indefodbold har den senere vinder været placeret i pulje 1: Zamundas 2011, MD Rustfri 2012, Porsborg Flytteforretning 2013, Hobro Apotek 2014, Holger Danske Flytteforretning 2016 og Grafisk ID 2017. Mon denne tendens også gentager sig i år? Det er tid til at blive lidt klogere på puljens 5 hold:

Tommerup Efterskole
11 finalepuljer ud af 11 mulige og for 2. år i træk vinder af Grand Prix Masters ranglisten. Det er status for DM-favoritterne fra Tommerup Efterskole. En ret unik præstation i Dansk indefodbold. Det er blot 2. gang i historien, at samme hold vinder ranglisten i to på hinanden følgende sæsoner. En del af fortællingen er dog også, at det ellers så sejrsvante hold blot har hentet én stævnesejr i denne sæson mod hele 10 i sidste sæson. Det er en skærende kontrast, og det er med til at gøre netop beskrivelsen af Tommerup Efterskole ambivalent.

Sæsonens foreløbige højdepunkt kom med Skjern Bank Champagne Cup, hvor storholdet fik en længe ventet og hårdt tiltrængt stævnesejr. Samtidig betragtes det som et lysende højdepunkt, at holdet på trods af sæson, der langt fra har været optimal alligevel formåede at vinde ranglisten. Det betyder også, at de dobbelte vindere af ranglisten og dobbelte DM-finalister igen må påtage sig favoritrollen ved DM i Indefodbold. Men hvad skal vi dog forvente fra Tommerup Efterskole?

På den ene side risikerer man, at tale et af sportens bedste hold unødigt ned mens man på den anden side risikerer at male et fortegnet rosenrødt billede af et hold, der ikke har levet op til forventningerne. Sammenligningen med sidste sæson er uundgåelig, og i det perspektiv ser vi et hold, der ikke præsterer på samme topniveau, ikke har den samme kynisme og tænding og, hvor præstationerne generelt har været ringere end i fjor. På den anden side ser vi på vinderen af ranglisten, der med uhørt stabilitet og højt bundniveau har ramt alle sæsonens finaler, vi ser et hold med tårnhøj individuel klasse og en nærmest komplet og misundelsesværdig trupsammensætning. I det perspektiv en klar bejler til titlen og berettiget favorit ved DM i Indefodbold 2019. Tommerup Efterskole må desværre undvære Christian Sørensen, og den defensive profil er på alle måder et stort tab for favoritterne. Til gengæld må vi huske, at de netop vandt Skjern Bank Champagne Cup uden selvsamme Sørensen. Holdet får i stedet tilgang af rutinerede kræfter i form af Kenni Olsen og Michael Manse Jørgensen, der særligt forventes at bidrage mentalt. Og netop det mentale, spændingsniveauet og tændingen bliver sammen med de store individuelle profiler afgørende for holdets succes. De individuelle profiler skal præstere, hvis man skal vinde DM i Indefodbold. Jonas Skærlund og Mathias Munk blev i sidste sæson kåret som henholdsvis årets spiller og årets målmand i Dansk Indefodbold. Særligt Jonas Skærlund har haft en flot sæson. Skarpretten har igen, igen sat en tyk streg under sin status som én af landets allerbedste offensivspillere. De skal ramme niveau, hvis holdet skal lykkes med sæsonens vigtigste mål: At vinde DM i Indefodbold. Og kan de så det? Svaret på det spørgsmål må være et ubetinget JA! Dermed ikke sagt, at de rent faktisk gør det.

5E Byg A/S
I rollen som absolut førsteudfordre finder vi 5E Byg A/S. De har haft en meget acceptabel sæson, hvor det er blevet til hele 11 finalerunder. Endnu vigtigere er det, at det også er blevet til hele 4 stævnesejre. Den største og vigtigste af de 4 var sejren i december ved Skærbæk Open. Her beviste det unge hold for alvor, at de også kan vinde og imponere på den helt store scene. Den slags sejre er ekstremt vigtige, når holdets vinderchancer ved DM i Indefodbold skal vurderes.

5E Byg A/S har lagt på i denne sæson. De er blevet endnu bedre end de var i sidste sæson, hvor de fik deres endelige gennembrud med 3. pladsen ved DM I Indefodbold. Holdet råder formentlig over landets bedste og mest skræmmende offensiv, og det er også her holdets helt store individuelle profiler huserer. Marcus De Claville Berthelsen har haft en sublim sæson. Fra hans position i højre hjørne fortsætter han med at imponere, og han har været én af sæsonens store oplevelser. Mads Jørgensen sætter ham flot i scene og er vel i sig selv den bedst sparkende bagspiller i landet. Mark Tubæk har hævet sit niveau betragteligt, og ligner mere og mere sit unge og sprudlende jeg. Også han har haft en fantastisk sæson med flere personlige priser til følge. Defensiven ser efterhånden og bedre og mere stabil ud. De ligner mere og mere et komplet hold.

Men selvfølgelig er der også spørgsmålstegn ved 5E Byg A/S. De har imponeret de fleste, men deres stabilitet, bundniveau og kynisme mangler stadig en smule. Det største spørgsmålstegn er formentlig om de har den der helt særlige kynisme, der i mangel af bedre ord, skal til for at vinde den fineste turnering i Dansk Indefodbold. Den der sidste udefinerbare faktor. De er stadig meget unge, og skulle det ske, at de vinder DM i Indefodbold, så vil de være det med afstand yngste hold nogensinde til at fuldføre dén bedrift.

Alligevel ser det ud til, at fynboerne har det der skal til. De deler nærmest favoritværdigheden med Tommerup Efterskole, og det er absolut berettiget. De har fortsat deres udvikling, og de er blevet endnu bedre end i sidste sæson. De kommer med selvtillid og endnu mere erfaring i bagagen. Sidste år var de ikke langt fra, og i år ser meget ud til, at de kommer endnu tættere på, hvis ikke de faktisk løber med det hele. Der er ingen tvivl om, at 5E Byg A/S kan vinde DM i Indefodbold allerede i denne sæson.

Dansk PE Svejsning
Det sidste nye skud på stammen i toppen af Dansk indefodbold. Lige pludselig så var de der bare, og de mente det alvorligt. Dansk PE Svejsning har ramt hele 11 finalepuljer i denne sæson, og tillige vundet 3 stævner. Højdepunktet kom ved Bygma Cup tilbage i december, hvor Dansk PE Svejsning for alvor kom på alles læber. Ikke nok med at det nye hold hentede en imponerende sejr – Louis Larsen blev samtidig kåret som stævnets bedste spiller og Valdemar Schousboe kåret som stævnets bedste målmand. 

Siden har Dansk PE Svejsning været blandt favoritterne eller de store outsidere ved de fleste stævner. De har sikret sig en 5. plads på årets rangliste, og deres uortodokse og opportunistiske spillestil er allerede frygtet af flere forsvarsspillere og målmænd rundt om i landet. Særligt venstresiden med brødrene Ronny og Louis Larsen er skræmmende. De har begge vist formidabelt højt niveau, flot samarbejde og virkelig høj individuel klasse. Særligt Louis Larsen, der er turneringens yngste spiller skal man glæde sig til at se. Han er en anderledes kantspiller, men hans færdigheder er ikke til at tage fejl af. Holdet er generelt anderledes. De kommer med en vildskab og en ukuelig tro på tingene. De er helt uprøvede på netop denne scene, men de virker faktisk til at være ganske upåvirkede. Særligt holdets mest centrale profiler – brødrene Larsen virker i høj grad upåvirkede af selv de mest intimiderende situationer. Det er der også brug for. Vi har set mange gange, at det er svært at være debutant ved DM i Indefodbold. Særligt for et hold, der kommer med visse forventninger klæbende til sig. Dansk PE Svejsning er seedet til at gå videre, og de har selv sørget for, at vi har visse forventninger. Slutningen på sæsonen har ganske vist ikke været så imponerende som begyndelsen, og man kan måske frygte, at luften er gået en smule af ballonen eller, at holdet er blevet læst eller har mistet den for dem så altafgørende energi og gejst. Såfremt sidstnævnte skulle være tilfældet, så må vi dog alligevel forvente, at den i allerhøjeste grad kommer igen, når holdet pludselig står på den fineste scene af dem alle. Og så endda i den hal, hvor de præsterede deres store gennembrud tilbage i december måned. Det kan måske give dem et lille ekstra boost. De bliver et spændende bekendtskab ved DM i Indefodbold. På nogle punkter vil de måske minde om MD Rustfri fra sidste år. Deres muligheder for at gå hele vejen virker trods alt begrænsede. De kommer ganske givet med en målsætning om at gøre netop det, men det ville være en meget, meget stor overraskelse. De er havnet i en hård pulje, og det bliver ikke let at komme videre til mellemrunden. Meget tyder på, at de skal kæmpe med Ismejeriet Thy om den sidste billet i mellemrunden.

ISmejeriet Thy
Netop Ismejeriet Thy er måske det sværeste hold i turneringen at blive kloge på. Det er meget svært at sige, hvad vi skal og kan forvente af netop dem. Sæsonen har været hæderlig og har budt på 7 finalepuljer. Det rækker til en samlet 7. plads på årets rangliste. Det er også blevet til én enkelt stævnesejr i løbet af sæsonen, men den kom altså i hus på store mål og særegne regler ved FUIK Cup tilbage i december måned. Siden er det blevet til få bemærkelsesværdige præstationer, men holdet fandt dog vej til finalerne ved både Macron Champions Cup og Skjern Bank Champagne Cup. Det er svært at sige, hvordan sæsonen stiller Ismejeriet Thy forud for DM i Indefodbold.

Det er ikke mange år siden, at Ismejeriet Thy bragede gennem turneringen ved DM i Indefodbold, og pludselig stod i DM-finalen. Det var i 2016. I den efterfølgende sæson fortsatte de med at tryllebinde publikum med deres aggressive og energiske stil og individuelle præstationer fra allerøverste hylde. Her vandt de ranglisten i suveræn stil, og de satte som end også ny rekord for flest point. Den blev senere slået af Tommerup Efterskole. Ismejeriet Thy mødte op til DM I indefodbold 2017 som favoritter, men endte med at levere én af de største skuffelser og overraskelser i turneringens historie, da de blev sendt hjem allerede efter den indledende pulje. Siden har fortællingen om det hæderkronede hold ikke været helt så smuk. I fjor missede et kraftigt decimeret hold således kvalifikationen til DM I Indefodbold. Men nu er de tilbage.

Og vi kan vel godt tillade os at have visse forventninger til deres comeback. Martin Søndergaard, Sead Gavranovic, Dennis Juelsgaard og Henrik Juelsgaard er stadig tilbage fra den trup, der spillede sig i finalen i 2016. Og i momenter markerer flere af disse spillere sig stadig som nogle af sportens store profiler. Særligt holdets højreside med Dennis Juelsgaard og Sead Gavranovic kan være dødbringende for de fleste hold. Der er stadig masser af kvalitet tilbage hos Ismejeriet Thy, men spørgsmålet er om den afgørende magi blev lagt i kufferten, da Mikkel Agger rejste til Norge? Ud over den individuelle klasse var holdets succes også forbundet med et stærkt kollektiv og en voldsomt energi og tænding. Kollektivet er stadig homogent og velfungerende, og hvis de kan finde dén der energi og tænding frem igen, så kan de godt gå hen og blive én af turneringens overraskelser. Det er svært at afskrive et hold, der har både den historie og de spillere, men baseret på sæsonen er det samtidig svært at se dem gå hele vejen. De er havnet i en hård pulje, hvor de får en stor opgave med blot at komme videre, men rutinen og hallens traditionelle opbakning kan være med til at skabe et flot comeback for Ismejeriet Thy. De kan sagtens blive holdet, der bryder seedningerne og spiller sig i mellemrunden.

MD Sport & Fysioterapi
Rosinen i pølseenden er dette års wildcard. Endnu et helt nyt bekendtskab, der startede sæson med at tage en vis legemsdel på os alle, da de overraskende vandt Sparrekassen Djursland Cup og pludselig toppede årets Grand Prix Masters rangliste. Siden er det blevet til yderligere 4 finalerunder, og det sikrede dem altså en 9. plads på dette års rangliste. En ganske imponerende debutsæson, hvor det nye hold i øvrigt sluttede fornemt af med en stævnesejr i sæsonens sidste stævne – Skamby Cup på Fyn.

MD Sport & Fysioterapi kommer med en imponerende første sæson i bagagen, men også en sæson, hvor vi både har set prøver på deres talent og deres begrænsninger. De har glimret ved deres fravær i flere store finaler, men samtidig har de formået at presse og slå flere af sportens bedste hold ved adskillige lejligheder. Ved DM i Indefodbold kommer de som absolut dark horse og uden de store forventninger til at tynge deres skuldre. Det er altid et stort pres at spille i den særlige atmosfære for første gang, men i det mindste kan de mere eller mindre frigøre sig fra omverdenens forventningspres. De er havnet i en modbydeligt stærk pulje, og de skal kæmpe hårdt for at komme videre. Men MD Sport & Fysioterapi har også vist, at de netop har evnen til at levere overraskelser. Holdet kommer til DM med en trup på 7 mand. For de flestes vedkommende relativt ubeskrevne i toppen af Dansk indefodbold, men dog med flere interessante navne i blandt. MD Sport & Fysioterapi får ved DM tilgang af den tidligere Torntoft & Mortensen spiller Nicolai Johansen. Han ved om nogen, hvad det handler om, og det kan blive afgørende for debutanternes muligheder, at de har den slags rutine i truppen. Derudover byder truppen på interessante navne som 2. divisionsspillerne Esben Petersen og Kristoffer Gjettermann fra Middelfart. Særligt den teknisk dygtige Esben Petersen er en spændende indefodboldspiller.

Lodtrækningen ved dette års DM og det stærke felt efterlader ikke mange positive forhåbninger på vegne af debutanterne, og det ville være den største overraskelse nogensinde, hvis de ligefrem gik hele vejen. Det vil også være en gedigen overraskelse, hvis de kommer videre fra puljen, men muligheden for det kan vi altså ikke lige så kategorisk afskrive. Det bliver spændende at følge dette nye hold ved deres første DM i Indefodbold.

45 finalerunder til sammen
Efter disse mange ord er vi vist også ved at være klar til at tage hul på årets pulje 1, når der fløjtes op til åbningskampen ved DM i Indefodbold 2019. Det bliver et rent fynsk lokalopgør mellem 5E Byg A/S og Dansk PE Svejsning. Pulje 1 byder på hele 45 finalerunder til sammen i løbet af sæsonen. Det er usandsynligt mange, og meget tyder altså på, at vi får fantastisk drama og underholdning i årets pulje 1.

Første side  | Forrige side  | ... 43 44 45 46 47 48  ...  | Næste side  | Sidste side 
Vis nyheder pr. side

Læs de 25 seneste nyheder

03-11-2019 11:02 Profil af et hold: Clara Velvære 03-11-2019 10:44 Profil af et hold: Ejendrøm 01-11-2019 09:38 Babas Pizza Cup for 5. gang 01-11-2019 09:09 Profil af et hold: Neoperl Nordic/Craft 31-10-2019 12:31 Profil af et stævne: Møns Entreprenørfirma/Østmøn FK Cup 2019 31-10-2019 12:10 Profil af et stævne: LokalBolig Hvidovre Cup 30-10-2019 14:51 Macron Champions Cup er tilbage som GPM Masters 15.000 stævne 30-10-2019 08:53 Kasper Kusk i spidsen for nyt spændende storhold 29-10-2019 14:23 Peter Thomsen skifter på fri transfer til Midtjysk Tag 29-10-2019 14:12 Profil af et hold: Starup Auto 29-10-2019 12:38 Profil af et hold: BJ Bilsyn 27-10-2019 08:52 Profil af et hold: Midtjysk Tag 27-10-2019 08:44 Profil af et hold: Tommerup Efterskole 27-10-2019 08:33 Profil af et hold: Babylon Herresalon 24-10-2019 09:17 Profil af et stævne: Vestjylland Forsikring Cup 23-10-2019 09:25 Profil af et stævne: RW Erhvervsservice Master Cup 2020 22-10-2019 16:55 Dansk Port Service AS/ Hårlev på vej frem 22-10-2019 09:58 Arena Assens Cup på fyn nyt GPM stævne den 23/11 20-10-2019 10:47 Neoperl Nordic/Craft klar til endnu en GPM sæson 19-10-2019 11:12 Hjælp stævnearrangørerne og tilmeld jer nu! 18-10-2019 13:30 Flere nye spændende hold på vej frem... 16-10-2019 09:58 Indefodboldholdet ISmejeriet THY takker af for denne gang 16-10-2019 09:56 Peter Thomsen og co. takker af... 05-10-2019 11:22 Nyt spændende GPM stævne – HSUF Cup 05-10-2019 11:16 Endnu en opfordring til stævnearrangører: Tilføj jeres GPM stævne nu!

Regler for indefodbold

Store mål, regler - klik her!
Små mål, regler - klik her!
Futsal, regler - klik her!

Skal GPM konceptet nytænkes?  Vis resultat

Anbefal indefodbold.dk til dine venner

Send beskeden "Slå lige et smut forbi indefodbold.dk!" til dine venner.
1. vens e-mail:   Din e-mail:  
2. vens e-mail:   Dit navn:  
3. vens e-mail:  
Vidste du at følgende søgeord leder vej til indefodbold.dk: indefodbold, indendørsfodbold, indendørs fodbold, futsal, indebold, indestævner, stævne, indefodboldstævne, indefodbold stævne, stævner, indefodboldstævner, indefodbold stævner, indendørsfodboldstævner, indendørsfodbold stævner, indendørs fodboldstævner, futsalstævner, futsal stævner, indeboldstævner, indebold stævner, turneringer, indefodboldturneringer, indefodbold turneringer, indendørsfodboldturneringer, indendørsfodbold turneringer, indendørs fodboldturneringer, futsalturneringer, futsal turneringer, indeboldturneringer, indebold turneringer, DM i indefodbold, indefodbold DM, DM, Inde-DM, Inde DM, indoor soccer, cup, 5-a-side, Five-a-side, 5-a-side stævner, 5-a-side turneringer, Five-a-side stævner, Five-a-side turneringer, udendørs, sommerstævner, udendørs sommerstævner, pengestævner, penge stævner, herre, senior, herresenior, herre senior, portal, indefodboldportal, fodboldportal, nyheder, resultater, blog, indefodbold.dk Grand Prix Masters, GPM og selvf. indefodbold.dk.
 
Djurslands Bank - 01
SpilXperten.com - 01
indefodbold.dk © All Rights Reserved