BFC  - 01

Log ind for stævnearrangører

Opret brugerprofil   Glemt password?

Nyhedsbrev fra indefodbold.dk

Tilmeld dig indefodbold.dk’s nyhedsbrev her:
  
Djurslands Bank
Forløsning for Projekt Milen og Neoperl Nordic ved Hugos Cup
Forløsning for Projekt Milen og Neoperl Nordic ved Hugos Cup (08-01-2019 12:43)
Artikel af: Rasmus Bilstrup
/
Kategori: Herre Senior

Søndag aften fik vi afviklet sæsonens fjerde og sidste Masters 20.000 stævne. Altså de stævner, der både point- og beløbsmæssigt er de mest attraktive at vinde i dansk indefodbold. Hugos Cup i Køge blev vanen tro et fantastisk velspillet stævne, der bød på både overraskelser, store individuelle præstationer og ikke mindst drama til det sidste. Hugos Cup blev også ramme om to af de helt store forløsninger – og nok også en række skuffelser. Sådan er det ofte med de helt store stævner, særligt så sent på sæsonen.

Projekt Milen fik langt om længe dén store stævnesejr. Tidligere var holdets spillere ikke uvante med følelsen af at stå øverst på podiet ved landets største og mest prestigefyldte stævner. Man tror nærmest ikke sine egne øjne, når man tæller titler, Danmarksmesterskaber og personlige priser sammen hos Mike Morten, Mark Leth Pedersen, Morten Avnskjold, Mikkel Rygaard, Martin Jensen og Rasmus Tangvis, der udgør den faste trup hos Projekt Milen. Meritterne har dog ikke stået mål med titlerne på det seneste. I fjor hed holdet Dahl Wulf Home og her blev det ikke til én eneste stævnesejr, og i år har holdet også flere gange været lige ved og næsten. Men søndag aften kom den store forløsning altså. I vanlig kynisk og rolig stil slog det rutinerede og stjernespækkede hold til på det rigtige tidspunkt og triumferede på ”hjemmebanen” i Køge Hallerne.

Neoperl Nordics fabelagtige præsation
Hugos Cup skulle også vise sig som stedet, hvor vi fik kulminationen på det, der kommer til at fremstå som én af de største præstationer i dansk indefodbold, men med væsentlig risiko for at blive overset. Neoperl Nordic benyttede således det fremmede Sjællandske halgulv til at fuldføre et fuldstændig timet og tilrettelagt kup på listens top 8, der giver adgang til DM i Indefodbold. Ved årsskiftet var Neoperl Nordic nummer 16 på Grand Prix Masters ranglisten og havde blot hentet 7.500 point. Det virkede nærmest naivt at tro, at missionen om DM i indefodbold stadig kunne fuldføres. Særligt med tanke på stævneprogrammet for de evige outsidere fra Neoperl Nordic. To af landets hårdeste og sværeste stævner ventede forude – og så endda på fremmed territorie. De to stævner skulle så kaste mellem 15.000 og 20.000 point af sig før det for alvor fik betydning her og nu. En nærmest umulig opgave på papiret. Det var ikke ligefrem fordi holdet havde valgt den ”nemme” løsning på problemet med de lidt for få point. Men som bekendt leverede de først et stort nummer i Ruds Vedby og hentede de første 10.000 point til ranglisten. Herfra var der dog stadig lang vej ”hjem”. En lignende præstation i det endnu stærkere besatte Hugos Cup virkede stadig utopisk hos de fleste. Endnu mere umuligt forekom det, da det efter dagens semifinaler stod klart, at Neoperl Nordic skulle ud i en direkte duel om den sidste finale mod gårsdagens vinder og ranglistens nummer 2 fra Midtjysk Tag. Men i en hæsblæsende og medrivende kamp, der bølgede frem og tilbage lykkedes det atter engang det Nordjyske hold at kvalificere sig til en stor finalepulje. Ganske sensationelt oven på en svær semifinalepulje, der oveni købet startede med to nederlag og herefter en modbydelig opgave mod Midtjysk Tag, der heller ikke startede for godt, men Neoperl Nordic klarede sensationelt opgaven alligevel. De har nu hentet point ved 3 ud af 4 af sæsonens største stævner. Det usandsynlige comeback blev en realitet ved Hugos Cup i Køge, og dén samlede præstation fortjener absolut respekt og hyldest som én af de mere mindeværdige i nyere tid. Også selvom de ikke stod øverst på podiet.

Generelt blev Hugos Cup et medrivende stævne. Strukturen virkede gunstig for favoritterne, der alle klarede sig sikkert videre fra den indledende runde. Herefter ventede dog stadig to puljespil inden en eventuel finale. Og alle kunne selvsagt ikke indløse billet til semifinalerne. Kvartfinalen blev således endestation for både Gazas Børn Græder og M.S Gulve, der ellers var i finalen dagen forinden.

Dramatiske semifinaler
Semifinalerne blev som forventet to hårde puljer med pulje 1 som dødens gruppe på papiret. Både Midtjysk Tag, Projekt Milen og 5E Byg var at finde i denne pulje – altså 3 ud af ranglistens 5 øverste hold før stævnet – 3 ud af de 4 øverste efter stævnet. Derudover talte gruppen også MD Rustfri og Clara Velvære 2. Begge blev dog henvist til en statistrolle, hvor netop deres indbyrdes opgør faktisk kunne annulleres, da chancen for avancement allerede på dette tidspunkt var forpasset. Semifinalen blev derfor et direkte opgør mellem 5E Byg A/S, Projekt Milen og Midtjysk Tag. Her kom 5E Byg bedst fra start, da de slog Projekt Milen i puljens første kamp. Generelt lignede det unge fynske hold på dette tidspunkt dagens bedste hold. Særligt Marcus Claville strålede og tryllebandt ved flere lejligheder hele hallen med sine karakteristiske iskolde inderside afslutninger og magiske detaljer i det åbne spil. Da 5E Byg senere fik 1-1 mod Midtjysk Tag blev trekampen reduceret til en duel mellem Projekt Milen og Midtjysk Tag om den sidste direkte plads i finalen. Den kamp vandt Projekt Milen med 2-1 og Midtjysk Tag måtte dermed ud i krydskamp mod den modsatte 3er.

I den anden semifinale kom Tommerup Efterskole fornuftigt i gang, da de med et flot comeback fik 2-2 mod Dansk PE Svejsning og senere vandt med 5-1 over Neoperl Nordic, der således kom katastrofalt fra start efter også at have tabt med 5-2 til Clara Velvære 1. Netop Clara Velvære overraskede også i den svære semifinale. Holdet med Kenni Olsen, Erdin Iljazovski, Thomas Skov, Martin Johansen, Jonas Hebo Rasmussen og den tidligere Sportigan Nykøbing Falster spiller Mathias Olsen imponerede igen og viste, at alderen ikke nødvendigvis er en hindring. Den gode start og puljens øvrige resultater sendte dem direkte i finalen sammen med Tommerup Efterskole. Neoperl Nordic leverede et imponerende comeback og tog 3. pladsen. Det betød, at et skuffet og let amputeret Dansk PE Svejsning hold kunne komme tidligt hjem til Fyn. Det betød også, at Hobro Apotek/Grønlund Gruppen atter missede finalen og muligheden for livsvigtige point. De er nu maksimalt pressede forud for den sidste GPM-weekend. I deres sidste reelle kamp mod netop Neoperl Nordic var de ellers foran med 2-0, men endte alligevel med et nederlag på 3-2. Neoperl Nordic har vist gjort det til deres ting – det der med comeback. Både i dén kamp, i puljen og på ranglisten. Som bekendt slog de et vaklende Midtjysk Tag hold ud i krydskampen og var derefter klar til endnu en finale.

Intens finale med store præstationer
Finalen åbnede med en stensikker 4-0 sejr til en sprudlende 5E Byg hold mod sagesløse Clara Velvære. Herefter sejrede Projekt Milen i det efterhånden klassiske opgør mod Tommerup Efterskole. Projekt Milen leverede en karakteristisk sikker og fejlfri præstation, hvor presset sad nødagtig som det skulle, og hvor vi fik flere prøver på, at de er uhyggeligt gode i det åbne spil, når særligt Mikkel Rygaard og Martin Jensen folder sig ud. Tommerup Efterskole kunne intet stille op, og Jonas Skærlund var ofte tvunget til at gå på halve muligheder i hjørnet. Dem tog en storspillende Mike Mortensen sig kærligt af.

Herefter tromlede 5E Byg videre, da de i en medrivende kamp slog Neoperl Nordic med 8-6. Marcus Claville fortsatte med at imponere, og til sidst var det faktisk svært selv for tilskuerne at følge med. Han lavede vel 6-7 mål alene i den kamp. På trods af cifrene var Neoperl Nordic sjældent i nærheden af sejren i det opgør.

Tommerup Efterskole kom lidt tilbage på sporet, da de akkurat slog Clara Velvære med 3-2, og forhåbningerne om at kunne lukke ranglisten blev ikke mindre, da Neoperl Nordic kæmpede sig til 3-3 mod Projekt Milen. Det faldt dog senere til jorden, da de igen måtte se sig slået af en bedre modstander i form af 5E Byg, der sikkert besejrede dem med 6-3. Det betød maksimum point for 5E Byg efter 3 kampe. Men Projekt Milen var langt fra udspillet endnu. De slog Clara Velvære i deres næstsidste kamp og var dermed på 7 point før kampen mod 5E Byg, der således blev stævnets finale.

I netop den kamp viste Projekt Milen et stilstudie i effektiv og kynisk indefodbold og ikke mindst målmandsspil på højeste niveau. Generelt sad man med følelsen af, at det ellers så velspillende 5E Byg mandskab ledte efter løsninger. Og de var svære at finde mod iskolde Projekt Milen. Mike Mortensen tog formidabelt fra mellem stængerne, og endnu engang leverede Projekt Milen en fejlfri præstation, da det gjaldt. De viste sig frem som et ægte tophold. Sejren virkede ikke til at være i overhængende fare og med lidt under 1 minut igen kunne Mikkel Rygaard lukke kampen til 3-1 efter et karakteristisk tålmodigt og gennemspillet angreb, hvor det hårdt prøvede 5E Byg forsvar blev flyttet godt og grundigt rundt af de vekslende langsomme og hurtige spil fra Projekt Milen. Det betød, at Projekt Milen fortjent kunne lade sig hylde som vindere af Hugos Cup 2019.

I stævnets sidste kamp gjorde Neoperl Nordic det sensationelle arbejde helt færdigt, da de slog Clara Velvære med 7-5. Clara Velvære lagde sig på ingen måde ned og på trods af 0 point i dagens finale efterlod det aldrende mandskab et solidt aftryk. Særligt Kenni Olsen og Thomas Skov storspillede og lignede på dagen spillere, der stadig kunne begå sig hos de fleste tophold i Dansk indefodbold. Imponerende. Rygterne går da også på, at Kenni Olsen måske igen skal spille DM i Indefodbold for Tommerup Efterskole.

Mike Mortensen blev fortjent kåret som stævnets bedste målmand, og på dagen lignede han faktisk landets pt. Bedste keeper. Han var afgørende for holdets længe ventede forløsning, og var faktisk også en af holdets bedste i det etablerede angreb. Marcus De Claville blev lige så fortjent kåret som stævnets bedste spiller. Han var en oplevelse på dagen, og kroner dermed en imponerende sæson, hvor han gentagende gange har bevist, at han er én af landets bedste venstrekantspillere – hvis ikke den bedste. Han kandiderer kraftigt til at være sæsonens profil sammen med spillere som Louis Larsen fra Dansk PE Svejsning og selvfølgelig Mirsad Suljic fra Midtjysk Tag.

Nu venter blot én enkelt weekend inden det igen er tid til DM i indefodbold. Weekenden byder til gengæld på 3 stævner fordelt jævnt over landet. Der kan stadig rykkes rundt på listens nederste pladser, så der er i den grad grund til at følge med. Det er nu det hele skal afgøres.

Første side  | Forrige side  | ... 25 26 27 28 29 30  ...  | Næste side  | Sidste side 
Vis nyheder pr. side

Læs de 25 seneste nyheder

12-02-2019 09:59 indefodbold.dk Awards 2018/2019 afgjort 31-01-2019 19:27 Indoor League Finals - Fynsmesterskabet i Indefodbold 28-01-2019 09:08 Stem på årets profiler i dansk indefodbold! 28-01-2019 09:04 Gensyn med DM i indefodbold 21-01-2019 16:52 Tommerup Efterskole satte kronen på værket - Kæmpe triumf ved DM i Indefodbold 20-01-2019 09:33 Tommerup Efterskole vinder DM i indefodbold 2019 19-01-2019 08:00 Alt du behøver af info til DM i indefodbold 2019 19-01-2019 07:57 Livestream link til DM i indefodbold 2019 18-01-2019 22:50 Husk at spil på DM i indefodbold hos Bet25 17-01-2019 21:11 Ny kommentatorduo ved DM i Indefodbold 17-01-2019 13:12 Optakt til DM i Indefodbold 2019 - Pulje 2 16-01-2019 15:33 Kommentator SØGES til DM i indefodbold LIVESTREAM 16-01-2019 13:03 Optakt til DM i Indefodbold 2019 - Pulje 1 15-01-2019 16:34 Kampprogrammet til DM i indefodbold 2019 15-01-2019 14:42 Bet25 klar med odds på DM i indefodbold 2019 14-01-2019 10:55 Livestream af DM i indefodbold 2019 14-01-2019 10:46 Kom til DM i indefodbold 2019 13-01-2019 20:06 Årets DM wildcard går til MD Sport & Fysioterapi 13-01-2019 10:44 MS Gulve vandt E-Secure Cup i Hundested 13-01-2019 10:25 Mitech vinder sæsonens første sejr (ikke GPM) 13-01-2019 10:12 DM i indefodbold wildcardet uddeles i dag 12-01-2019 07:58 Hobro Apotek/Grønlund Gruppen vinder Alhede Cup og er stort set DM klar 11-01-2019 13:55 To hold kæmper om den sidste plads ved DM i Indefodbold 10-01-2019 18:58 Odds på E-Secure Cup hos Bet25 09-01-2019 14:34 Tommerup Efterskole genvinder Grand Prix Masters ranglisten

Regler for indefodbold

Store mål, regler - klik her!
Små mål, regler - klik her!
Futsal, regler - klik her!

Var du tilfreds med DM i år?  Vis resultat

Anbefal indefodbold.dk til dine venner

Send beskeden "Slå lige et smut forbi indefodbold.dk!" til dine venner.
1. vens e-mail:   Din e-mail:  
2. vens e-mail:   Dit navn:  
3. vens e-mail:  
Vidste du at følgende søgeord leder vej til indefodbold.dk: indefodbold, indendørsfodbold, indendørs fodbold, futsal, indebold, indestævner, stævne, indefodboldstævne, indefodbold stævne, stævner, indefodboldstævner, indefodbold stævner, indendørsfodboldstævner, indendørsfodbold stævner, indendørs fodboldstævner, futsalstævner, futsal stævner, indeboldstævner, indebold stævner, turneringer, indefodboldturneringer, indefodbold turneringer, indendørsfodboldturneringer, indendørsfodbold turneringer, indendørs fodboldturneringer, futsalturneringer, futsal turneringer, indeboldturneringer, indebold turneringer, DM i indefodbold, indefodbold DM, DM, Inde-DM, Inde DM, indoor soccer, cup, 5-a-side, Five-a-side, 5-a-side stævner, 5-a-side turneringer, Five-a-side stævner, Five-a-side turneringer, udendørs, sommerstævner, udendørs sommerstævner, pengestævner, penge stævner, herre, senior, herresenior, herre senior, portal, indefodboldportal, fodboldportal, nyheder, resultater, blog, indefodbold.dk Grand Prix Masters, GPM og selvf. indefodbold.dk.
indefodbold.dk © All Rights Reserved