BFC  - 01

Log ind for stævnearrangører

Opret brugerprofil   Glemt password?

Nyhedsbrev fra indefodbold.dk

Tilmeld dig indefodbold.dk’s nyhedsbrev her:
  
Djurslands Bank
Kun de allerbedste vinder i Køge - Optakt til Hugos Cup
Kun de allerbedste vinder i Køge - Optakt til Hugos Cup (04-01-2019 18:03)
Artikel af: Rasmus Bilstrup
/
Kategori: Herre Senior

Søndag den 6. januar afvikles et af landets allerstørste og vigtigste stævner. Hugos Cup har ofte haft tendens til at bevæge sig en smule under radaren, når snakken falder på landets største, bedste og sværeste stævner. Det er der absolut ingen grund til. Hugos Cup har gradvist udviklet sig til at blive et af landets største og stærkest besatte stævner. Samtidig er Hugos Cup med årene blevet et af de mest definerende for sæsonafslutningen. Særligt de seneste par år, hvor stævnet har været det sidste af de helt store stævner.

Ligesom tvillingen i Ruds Vedby er Hugos Cup ved at udvikle sig til en moderne klassiker i Dansk Indefodbold. Præmiesummen er blandt de højeste i landet og feltet er igen i år skræmmende stærkt. Samtidig fortæller fortegnelsen over stævnevindere og personlige priser en historie om et stævne, hvor kun de allerbedste hold når til tops. I fjor vandt Tommerup Efterskole efter en dramatisk og tæt finalepulje, og årene før dette stod der MD Rustfri og Holger Danske Flytteforretning/Porsborg Flytteforretning på det hele. Fælles for netop disse hold er, at de sideløbende og på hver deres tidspunkter har været i absolut dominerende i Dansk indefodbold. Alle har de været holdet de andre jagtede. Deciderede overraskelser har vi altså stadig til gode i den store hal i Køge. Ikke overraskende er det også nogle af sportens allerstørste navne i hver deres tid, der er løbet med de personlige priser ved Hugos Cup. Mathias Munk, Mike Mortensen, Dennis Schmidt og Mark Tubæk er blot nogle af de prominente herrer, der har modtaget individuel hyldest.

Meget tyder på, at også denne udgave af det store stævne bør blive lidt af et tilløbsstykke. Deltagerfeltet tæller alle hold fra den aktuelle top-5 på Grand Prix Masters Ranglisten – vel at mærke dé 5 hold, der har domineret sæsonen og er stukket af på listen, hvor sejren i år stadig er i spil. Derudover selvfølgelig det lokale håb fra MD Rustfri og ikke mindst legendeholdet Clara Velvære. Det bliver interessant om de igen kan byde de største hold op til dans.

I alt deltager 24 hold, og de er fordelt på 4 puljer i en interessant, men også opslidende og lang struktur, hvor man skal gennem intet mindre end 4 puljespil, hvis man skal gøre sig forhåbninger om at gå hele vejen. De 4 bedste hold fra de indledende puljer fortsætter således til 4 kvartfinalepulje med 4 hold i hver. Herfra fortsætter 2 fra hver pulje til 2 semifinaler med 5 hold i hver. De sidste 2 semifinalister findes ved krydskampe mellem 3erne. Og så spidser det for alvor til. Fra de – garanteret – usandsynligt hårde semifinalepuljer fortsætter kun 2 af 6 hold fra hver pulje direkte i finalen mens 3erne lige får en ekstra kamp i benene i form af én afgørende krydskamp. Det betyder, at stævnets vinder kommer til at spille mellem 16 og 18 kampe inden pokalen måske skal løftes.

Rutine, kynisme og topniveau bliver afgørende
Alene strukturen fortæller lidt om, at intet er overladt til tilfældighederne. Strukturen giver mange kampe til alle hold inklusive de håbefulde outsidere, men tilgodeser også stævnets topfavoritter. Der er efterladt lidt tid at komme i gang på, og de store hold vil generelt være svære at komme af med tidligt i turneringen. Det betyder også, at man simpelthen skal være den bedste udgave af sig selv for at levere overraskelsen i Køge. Vejen til finalen er ekstremt langt, og det peger i retning af en stjernespækket finale på ekstremt højt niveau.

Ved Hugos Cup bliver det afgørende, at man besidder evnen til at slå til på det rigtige tidspunkt i de rigtige kampe, og det er lettere sagt end gjort. Netop at ramme sit absolutte topniveau efter mere end 10 kampe. Hverken for tidligt eller for sent. Det kræver både kynisme, rutine og at man faktisk har dét topniveau.

Det er ikke nødvendigt at hente flest point over 16 kampe bare man kommer med i finalerunden og henter de rigtige point her. Kynismen, rutinen og ikke mindst topniveauet er altafgørende ved Hugos Cup. Måske derfor er store overraskelser på podiets øverste trin ikke noget vi ser ved netop dette stævne. Det kræver noget andet og mere end bare ”dagen”.

Favoritterne bliver en gentagelse med modifikationer fra optakten til TT Ejendomsservice Cup. Det ligner igen et opgør mellem sportens måske to bedste hold – Tommerup Efterskole og Projekt Milen, men i dag får de altså selskab af et hold, der på dagen kan finde det samme uhyggelige topniveau frem – 5E Byg A/S. Det fynske mandskab spiller ikke i Ruds Vedby i morgen, men derimod på Fyn. Det kan blive en fordel. Stævnet på Fyn er mindre og langt fra lige så langt og opslidende som Ruds Vedby. Særligt offensivt er topniveauet hos 5E Byg A/S efterhånden på højde med de to rivaler. Spørgsmålet er om rutinen, kynismen og evnen til at slå til på det rigtige tidspunkt er lige så veludviklet som vi kender den fra f.eks. Tommerup Efterskole og spillerne fra Projekt Milen i tidligere år. Dette spørgsmålstegn ændrer dog ikke på, at favoritduoen bliver til en favorittrio ved Hugos Cup. Det ligner et opgør mellem de 3 hold, der pt. Ser mest formstærke ud, og derved ser ud til at kunne ramme dét højeste topniveau, der er påkrævet, hvis pokalen skal hæves i Køge.

Spændende bliver det også, at Dansk PE Svejsning også tilgår feltet, når bolden ruller øst over og lander i Køge. De har tidligere vist, at de kan vinde de store stævner, og de har individuelle profiler fra øverste hylde, men de ser ud til at være en lille smule læst i øjeblikket, og det skal tænkes kreativt og nyt, hvis de skal helt til tops. Samtidig er den frembrusende og uortodokse stil måske falmet en lille smule i takt med succesen i sæsonen. De er en stor outsider, men sammen med Midtjysk Tag et mulehår bag de allerbedste i denne fase af sæsonen. Midtjysk Tag er selvsagt også en spændende outsider, og også de råder over nogle individuelle profiler fra øverste niveau. Det er afgørende for succes i Køge og for evnen til at slå til på de rigtige tidspunkter. Spørgsmålet er om det er nok?

Og så er der hjemmebaneheltene fra MD Rustfri. Kan de udnytte den store hjemmebane til at lave et nyt stort nummer? Det nummer der skal bringe dem til DM i Indefodbold igen i år. Det kan være påkrævet afhængigt af weekendens øvrige resultater, men også de har i hvert fald én kæmpeprofil, der gang på gang har vist, at han er der hver eneste gang tingene spidser til. En Dennis Schmidt i topform kan bringe MD Rustfri meget, meget langt. Det så vi sidste år i Ruds Vedby. Her smittede det af på hele holdet, der leverede den ofte omtalte pragtpræstation. Måske gemmer de den til Køge i år? Hvis Nikolaj Krag er på holdet, tilføjes der i øvrigt yderligere kynisme, vinderinstinkt og skarphed.

Og lad os endelige ikke glemme, at særligt et hold som Hobro Apotek/Grønlund Gruppen stadig har evnerne til at gøre sig gældende i den absolutte top ved Hugos Cup. Vi så det så sent som sidste år, hvor de var marginaler fra at vinde. Profiler som Martin Thomsen og Peter Thomsen har gang på gang vist evnen til netop at slå til på det rigtige tidspunkt. Der er efterhånden brug for den evne, og de har næppe helt glemt den. Samtidig hjælpes holds af Kasper Vernersen fra Grafisk ID, der kan vise sig som en tiltrængt X-factor og offensiv kvalitet for det lidt trængte storhold. De har alt at spille for, og det er et glimrende tidspunkt til at vise præcis, hvad de er gjort af. Vi kan meget vel forvente en stor præstation fra dem i denne weekend.

Hold som Neoperl Nordic og GP Nordic ser ud til at få en svær dag på kontoret. Det er næppe herfra overraskelsen skal komme, men de har alt at spille for og alt at vinde. Det kan måske alligevel være en katalysator for en stor og frigjort præstation, der kan bring dem langt, men i kampen om sejren, tror vi ikke på dem. Uden for de allerstærkeste hold ligner Clara Velvære det mest spændende bud på et hold, der kan drille de bedste. Det vil dog være en overraskelse, der kan måles på richterskalaen, hvis de ligefrem går hen og vinder stævnet. Men det er altså et hold, der har vundet alt, hvad der er værd at vinde i Dansk Indefodbold. Spillere der har afgjort DM finaler, blevet topscorer ved DM, været på all star holdet osv. Osv. Det kan gå alle veje, men man må aldrig undervurdere netop de meritter, den rutine og den smag og sans for sejr den type spiller har. Vi så senest i Hvidovre, at de på dagen kan tage fusen på de fleste. Her leverede de i momenter noget af dagens allerflotteste og bedste offensive indefodbold.

Hugos Cup runder de allerstørste stævners sæson af med et kæmpe brag søndag aften. Alt peger i retning af, at vi får en komprimeret finale med masser af stjernestøv, intensitet, drama og indefodbold af absolut fineste karat. Vinderen er vanen tro nærmest umulig at kalde, men vi tror på Projekt Milen eller 5E Byg A/S.

Første side  | Forrige side  | ... 31 32 33 34 35 36  ...  | Næste side  | Sidste side 
Vis nyheder pr. side

Læs de 25 seneste nyheder

11-04-2019 15:28 GPM stævner med EKSKLUSIV dato i sæson 2019/2020 09-04-2019 13:04 Et fynsk stjernefrø springer ud 12-02-2019 09:59 indefodbold.dk Awards 2018/2019 afgjort 31-01-2019 19:27 Indoor League Finals - Fynsmesterskabet i Indefodbold 28-01-2019 09:08 Stem på årets profiler i dansk indefodbold! 28-01-2019 09:04 Gensyn med DM i indefodbold 21-01-2019 16:52 Tommerup Efterskole satte kronen på værket - Kæmpe triumf ved DM i Indefodbold 20-01-2019 09:33 Tommerup Efterskole vinder DM i indefodbold 2019 19-01-2019 08:00 Alt du behøver af info til DM i indefodbold 2019 19-01-2019 07:57 Livestream link til DM i indefodbold 2019 18-01-2019 22:50 Husk at spil på DM i indefodbold hos Bet25 17-01-2019 21:11 Ny kommentatorduo ved DM i Indefodbold 17-01-2019 13:12 Optakt til DM i Indefodbold 2019 - Pulje 2 16-01-2019 15:33 Kommentator SØGES til DM i indefodbold LIVESTREAM 16-01-2019 13:03 Optakt til DM i Indefodbold 2019 - Pulje 1 15-01-2019 16:34 Kampprogrammet til DM i indefodbold 2019 15-01-2019 14:42 Bet25 klar med odds på DM i indefodbold 2019 14-01-2019 10:55 Livestream af DM i indefodbold 2019 14-01-2019 10:46 Kom til DM i indefodbold 2019 13-01-2019 20:06 Årets DM wildcard går til MD Sport & Fysioterapi 13-01-2019 10:44 MS Gulve vandt E-Secure Cup i Hundested 13-01-2019 10:25 Mitech vinder sæsonens første sejr (ikke GPM) 13-01-2019 10:12 DM i indefodbold wildcardet uddeles i dag 12-01-2019 07:58 Hobro Apotek/Grønlund Gruppen vinder Alhede Cup og er stort set DM klar 11-01-2019 13:55 To hold kæmper om den sidste plads ved DM i Indefodbold

Regler for indefodbold

Store mål, regler - klik her!
Små mål, regler - klik her!
Futsal, regler - klik her!

Hvad synes du om futsal?  Vis resultat

Anbefal indefodbold.dk til dine venner

Send beskeden "Slå lige et smut forbi indefodbold.dk!" til dine venner.
1. vens e-mail:   Din e-mail:  
2. vens e-mail:   Dit navn:  
3. vens e-mail:  
Vidste du at følgende søgeord leder vej til indefodbold.dk: indefodbold, indendørsfodbold, indendørs fodbold, futsal, indebold, indestævner, stævne, indefodboldstævne, indefodbold stævne, stævner, indefodboldstævner, indefodbold stævner, indendørsfodboldstævner, indendørsfodbold stævner, indendørs fodboldstævner, futsalstævner, futsal stævner, indeboldstævner, indebold stævner, turneringer, indefodboldturneringer, indefodbold turneringer, indendørsfodboldturneringer, indendørsfodbold turneringer, indendørs fodboldturneringer, futsalturneringer, futsal turneringer, indeboldturneringer, indebold turneringer, DM i indefodbold, indefodbold DM, DM, Inde-DM, Inde DM, indoor soccer, cup, 5-a-side, Five-a-side, 5-a-side stævner, 5-a-side turneringer, Five-a-side stævner, Five-a-side turneringer, udendørs, sommerstævner, udendørs sommerstævner, pengestævner, penge stævner, herre, senior, herresenior, herre senior, portal, indefodboldportal, fodboldportal, nyheder, resultater, blog, indefodbold.dk Grand Prix Masters, GPM og selvf. indefodbold.dk.
indefodbold.dk © All Rights Reserved