Log ind for stævnearrangører

Opret brugerprofil   Glemt password?

Nyhedsbrev fra indefodbold.dk

Tilmeld dig indefodbold.dk’s nyhedsbrev her:
  
Djurslands Bank
Alle gode gange 9 - Tommerup Efterskole galopperede til tops ved Champagne Cuppen
Alle gode gange 9 - Tommerup Efterskole galopperede til tops ved Champagne Cuppen (02-01-2019 17:11)
Artikel af: Rasmus Bilstrup
/
Kategori: Herre Senior

I dansk indefodbold er Skjern Bank Champagne Cup næsten en lige så udødelig klassiker som H.C Lumbyes berømte mesterstykke – Champagnegaloppen. Søndag aften blev denne klassiske scene således anledningen til, at Tommerup Efterskole kunne levere sæsonens hidtil største præstation. Man kan nærmest sige, at Tommerup Efterskole i smukkeste stil galopperede til tops – ikke blot ved Skjern Bank Champagne Cup, men også på dette års Grand Prix Masters Rangliste.

Søndagens champagnebrag i Bramming var den 9. finalepulje for Tommerup Efterskole – ud af lige så mange mulige. Alligevel havde sæsonen faktisk været en mild skuffelse for det ellers så sejrsvante hold. De fleste ville sikkert ellers være ganske tilfredse med en 2. plads på ranglisten, 8/8 finalerunder og lidt præmiepenge til at forsøde tilværelsen, men ikke Tommerup Efterskole. Det fortæller både en del om evnerne og ambitionsniveauet på holdet. Og Skjern Bank Champagne Cup blev altså den foreløbige kulmination. Ikke blot på et hårdt juleprogram med flere ”lige ved og næsten oplevelser”, men på en hel sæson.

Holdet var ellers hårdt ramt forud for det prestigefyldte stævne. Thomas Broe deltog slet ikke i julens indefodboldløjer og Christian Sørensen havde dagen forinden pådraget sig en skade. Det betød, at de havde hidkaldt både Martin Egelund og den gamle kending Michael Manse Jørgensen. Særligt sidstnævnte skulle vise sig særdeles afgørende. Michael Manse Jørgensen er kendt som en bundrutineret og mentalt sublimt dygtig spiller. Det mentale så ud til at have en direkte afsmittende effekt på det hårdt ramte Tommerup hold. Og det var tilsyneladende lige dét de havde brug for. Selv beskriver spillere som Mathias Munk, Jonas Skærlund og Jakob Skovgaard i forskellige sammenhænge, hvordan den unikke Michael Manse Jørgensen havde stor effekt på søndagens flotte præstation. Særligt Jakob Skovgaard blomstrede under vingerne på den tidligere topspiller. Skovgaard var med afstand den bedste spiller hos Tommerup Efterskole og blev fortjent kåret som stævnets bedste spiller. Mathias Munk blev ligeledes fortjent kåret som stævnets bedste målmand – og han lignede igen den Mathias Munk, der er berømt og berygtet for spektakulære redninger, vildskab og vindermentalitet. Det er i øvrigt 3. gang i træk, at Munk vinder den titel i Bramming.

Et stævne med sit helt eget liv
Julens hårde program medfører ofte, at Skjern Bank Champagne Cup byder på overraskelser. Det er så at sige et stævne, der i mere end én forstand har sit eget liv. Champagne Cuppen hører til blandt landets sværeste og hårdeste stævner. Visse spillere beskriver det som sæsonens sværeste stævne at vinde. Hårde indledende puljer, kun 2 hold videre, lodtrækning, der kan blive fatal, svær finale og ikke mindst det minimum 3. i rækken af ekstremt hårde stævner. Det er helt specielt at vinde Champagne Cuppen, og der skal en særlig præstation til.

Overraskelserne rullede ind allerede fra den indledende pulje. Et træthedsramt Dansk PE Svejsning fandt slet ikke niveauet og blev eftertrykkeligt sendt hjem til afslapning allerede i pulje 1. Elxperten missede i 2 forsøg muligheden for at komme i mellemrunden – og også MD Sport & Fysioterapi, Gp Nordic og ikke mindst fredagens vinder fra Lange Isenkram Ringkøbing måtte sande, at Champagne Cuppens konkurrence altså var for hård.

Lodtrækningen til mellemrunden gav nogle såkaldte dynamitpuljer. I den første pulje blev både Ismejeriet Thy, Tommerup Efterskole Unidrain og MD Rustfri trukket op af hatten. Alle hold der på dagen ville kunne gøre sig gældende længere fremme. Men her skulle kun ét hold altså direkte i finalen. Nummer 2 skulle ud på en noget mere nervepirrende færd gennem hele to krydskampe. Ismejeriet lignede et hold, der langsomt var ved at finde niveau. Måske skulle Champagnen igen var stedet, hvor de kunne lade sig hylde som vindere? I hvert fald klarede de den ekstremt hårde mellempulje og kvalificerede sig til finalen. Et skuffet er lidt frustreret Tommerup hold måtte nøjes med 2. pladsen.

I den anden mellemrunde var det noget mere upåagtede navne som Tømrerfirmaet Bjarne Skovby, M.S. Gulve, H.I.F 97 og Mitech, der skulle kæmpe om finalepladsen. Førstnævnte viste endnu engang, at selvom navnet ikke klinger så velkendt som visse af konkurrenterne, så har de et rigtig højt niveau. Akkurat som dagen forinden i Skærbæk var Tømrerfirmaet Bjarne Skovby fortjent havnet i finalen. Ambitiøse M.S. Gulve fra Sjælland snuppede 2. pladsen.

I pulje 3 lignede det et opgør mellem velkendte navne som Hobro Apotek/Grønlund Gruppen og Freja & Dahl Pedersen med JBS-IT.dk som svag outsider. Men Team Nykredit ville de anderledes. De satte konkurrenterne til vægs og tog puljens direkte finaleplads. Hobro Apotek tog 2. pladsen og havde altså igen ryggen mod muren. De har sandsynligvis brug for flere point, og det blev ikke lettere at skaffe dem, da de ikke vandt mellempuljen. Freja & Dahl Pedersen ligner også et presset mandskab, når vi tager DM-brillerne på.

Den sidste mellemrunde var endnu en bombe. Midtjysk Tag, Projekt Milen, 5E Byg A/S og Chrisa Bolig. Modbydelig pulje for de involverede, men ganske underholdende for tilskuerne. Midtjysk Tag fuldendte et skuffende juleprogram med at misse endnu en finale. De sluttede endda på 0 point og ranglistens daværende duks spillede en generelt lettere anonym rolle i julen, hvor 4. pladsen ved Nørgaard Anlæg Cup var bedste resultat. I stedet var det fantastiske Projekt Milen, der tog 1. pladsen. De har haft et solidt juleprogram og ser efterhånden ud til at være klar til DM. Mikkel Rygaard og co. Har sat en fed streg under, at de er blandt landets allerbedste hold. Gårsdagens vinder fra 5E Byg tog 2. pladsen og gjorde klar til de nervepirrende krydskampe.

I den første af dem afgjorde 5E Byg det til egen fordel i allersidste sekund, da Mads Jørgensen kanonerede bolden i kassen til slutresultatet 4-3 mod Hobro Apotek. I den anden kamp vandt Tommerup Efterskole med samme cifre over M.S Gulve. Krydskampfinalen blev en lille fynsk magtdemonstration, da et velspillende Tommerup Efterskole hold vandt med 3-0 mod et af landets allerbedste angrebshold. Nu lignede det for alvor at Tommerup Efterskole var klar til at gå hele vejen.

Flot og velspillet finale
Finalen lignede på papiret et opgør mellem to af landets allerstærkeste hold, når det kommer til individuel klasse, topniveau og finalerutine: Tommerup Efterskole og Projekt Milen. Begge hold kom fra land med uafgjorte kampe mod henholdsvis Ismejeriet Thy og Team Nykredit. Efterfølgende slog Tommerup Efterskole sikkert Tømrerfirmaet Bjarne Skovby mens Projekt Milen knebent slog Ismejeriet Thy. Dermed var billedet intakt. Det lignede fortsat et opgør mellem de to storhold. En drøm for enhver indefodboldelsker. Holdene tørnede sammen i 3. spillerunde.

Kampen blev en dramatisk affære, hvor Tommerup Efterskole dog svingede taktstokken i det meste af kampen. Jakob Skovgaard startede med et bringe holdet i front inden en mindre stillingskrig brød ud. Projekt Milen havde store problemer med at finde netmaskerne bag Mikkel Jespersen, Manse og Munk. Til sidst lykkedes det dog Mikkel Rygaard at udligne til 1-1. Allerede ved opgivningen satte Tommerup Efterskole dog igen trumf på og efter hurtige kombinationer kunne Jonas Skærlund øge til 2-1 på tomt mål. Herefter leverede den hårdtarbejdende defensiv igen stort hos Tommerup Efterskole og Mikkel Jespersen kunne sågar snuppe bolden fra Martin Jensen. Situationen udviklede sig til et frispark til selv samme Jespersen og en katastrofal udvisning til en stærkt utilfreds Morten Avnskjold. Endnu mere katastrofalt var det, at udvisningen i sidste minut medførte straffespark. Det eksekverede en iskold Mathias Munk – og Tommerup var for alvor på vinderkurs. Milen fik efterfølgende reduceret ved et flot mål fra Mark Leth, men det var ren kosmetik. Tommerup Efterskole vandt med 3-2. Akkurat samme cifre vandt Tommerup Efterskole med i sidste kamp – og sæsonens første stævnesejr var en realitet.

Puljens øvrige kampe og resultater betød, at Projekt Milen fik endnu en 2. plads til samlingen. Til gengæld ligner de et hold, der blot bliver bedre og bedre. Stævnesejren kan meget vel vente lige om hjørnet. Tømrerfirmaet Bjarne Skovby tog en sensationelt flot 3. plads mens Ismejeriet Thy hentede ekstremt vigtige point på 4. pladsen. De er tæt på DM, men intet er helt sikkert endnu.

Endnu engang blev Skjern Bank Champagne Cup en fest fyldt med overraskelser, indefodbold på øverste niveau og endnu mere spænding til resten af sæsonen.

Det ligner den måske mest spændende og interessante sæson i mange år. Der er historisk mange hold, der realistisk set stadig har gode muligheder for at nå DM, men tiden bliver mere og mere knap, så stævnerne bliver gradvist mere afgørende. Vi glæder os allerede til weekendens store stævner.

Første side  | Forrige side  | ... 37 38 39 40 41 42  ...  | Næste side  | Sidste side 
Vis nyheder pr. side

Læs de 25 seneste nyheder

11-04-2019 15:28 GPM stævner med EKSKLUSIV dato i sæson 2019/2020 09-04-2019 13:04 Et fynsk stjernefrø springer ud 12-02-2019 09:59 indefodbold.dk Awards 2018/2019 afgjort 31-01-2019 19:27 Indoor League Finals - Fynsmesterskabet i Indefodbold 28-01-2019 09:08 Stem på årets profiler i dansk indefodbold! 28-01-2019 09:04 Gensyn med DM i indefodbold 21-01-2019 16:52 Tommerup Efterskole satte kronen på værket - Kæmpe triumf ved DM i Indefodbold 20-01-2019 09:33 Tommerup Efterskole vinder DM i indefodbold 2019 19-01-2019 08:00 Alt du behøver af info til DM i indefodbold 2019 19-01-2019 07:57 Livestream link til DM i indefodbold 2019 18-01-2019 22:50 Husk at spil på DM i indefodbold hos Bet25 17-01-2019 21:11 Ny kommentatorduo ved DM i Indefodbold 17-01-2019 13:12 Optakt til DM i Indefodbold 2019 - Pulje 2 16-01-2019 15:33 Kommentator SØGES til DM i indefodbold LIVESTREAM 16-01-2019 13:03 Optakt til DM i Indefodbold 2019 - Pulje 1 15-01-2019 16:34 Kampprogrammet til DM i indefodbold 2019 15-01-2019 14:42 Bet25 klar med odds på DM i indefodbold 2019 14-01-2019 10:55 Livestream af DM i indefodbold 2019 14-01-2019 10:46 Kom til DM i indefodbold 2019 13-01-2019 20:06 Årets DM wildcard går til MD Sport & Fysioterapi 13-01-2019 10:44 MS Gulve vandt E-Secure Cup i Hundested 13-01-2019 10:25 Mitech vinder sæsonens første sejr (ikke GPM) 13-01-2019 10:12 DM i indefodbold wildcardet uddeles i dag 12-01-2019 07:58 Hobro Apotek/Grønlund Gruppen vinder Alhede Cup og er stort set DM klar 11-01-2019 13:55 To hold kæmper om den sidste plads ved DM i Indefodbold

Regler for indefodbold

Store mål, regler - klik her!
Små mål, regler - klik her!
Futsal, regler - klik her!

Hvem er bedst?  Vis resultat

Anbefal indefodbold.dk til dine venner

Send beskeden "Slå lige et smut forbi indefodbold.dk!" til dine venner.
1. vens e-mail:   Din e-mail:  
2. vens e-mail:   Dit navn:  
3. vens e-mail:  
Vidste du at følgende søgeord leder vej til indefodbold.dk: indefodbold, indendørsfodbold, indendørs fodbold, futsal, indebold, indestævner, stævne, indefodboldstævne, indefodbold stævne, stævner, indefodboldstævner, indefodbold stævner, indendørsfodboldstævner, indendørsfodbold stævner, indendørs fodboldstævner, futsalstævner, futsal stævner, indeboldstævner, indebold stævner, turneringer, indefodboldturneringer, indefodbold turneringer, indendørsfodboldturneringer, indendørsfodbold turneringer, indendørs fodboldturneringer, futsalturneringer, futsal turneringer, indeboldturneringer, indebold turneringer, DM i indefodbold, indefodbold DM, DM, Inde-DM, Inde DM, indoor soccer, cup, 5-a-side, Five-a-side, 5-a-side stævner, 5-a-side turneringer, Five-a-side stævner, Five-a-side turneringer, udendørs, sommerstævner, udendørs sommerstævner, pengestævner, penge stævner, herre, senior, herresenior, herre senior, portal, indefodboldportal, fodboldportal, nyheder, resultater, blog, indefodbold.dk Grand Prix Masters, GPM og selvf. indefodbold.dk.
indefodbold.dk © All Rights Reserved