BFC  - 01

Log ind for stævnearrangører

Opret brugerprofil   Glemt password?

Nyhedsbrev fra indefodbold.dk

Tilmeld dig indefodbold.dk’s nyhedsbrev her:
  
Djurslands Bank
Grafisk ID i historisk triumf ved DM i Indefodbold
Grafisk ID i historisk triumf ved DM i Indefodbold (22-01-2018 14:47)
Artikel af: Rasmus Bilstrup
/
Kategori: Herre Senior

8. udgave af Danmarksmesterskabet i Indefodbold blev en historisk en af slagsen. Efter 7 timer med kunstfærdige detaljer, intensitet, spænding og drama, stod det klart, at Grafisk ID havde skrevet historie i Dansk Indefodbold. Da hornet lød for sidste gang denne aften i legendariske Grenaa Idrætscenter, var det en kendsgerning, at et voldsomt velspillende Grafisk ID mandskab som det første hold nogensinde havde formået at genvinde Danmarksmesterskabet i Indefodbold.

Her på bagkant kan vi se tilbage på et DM i Indefodbold, der gav os alt det vi havde håbet på – og lidt mere til. Allerede fra første fløjt var der spænding, og man fornemmede en voldsom intensitet. En intensitet, der er ganske unik for netop denne turnering, og som ikke kan gengives i nogle af landets andre stævner.

De forsvarende Danmarksmestre fra Grafisk ID ankom til Grenaa med massiv opbakning i ryggen, og samtidig som én af forhåndsfavoritterne. Målt på favoritværdighed og forventninger stod de forsvarende mestre dog dagen i gennem i skyggen af LB Ejendomme, der havde haft en historisk god sæson og indgang til DM i Indefodbold. Den skygge trådte Grafisk ID gradvist ud af som dagen skred frem, og det hele endte som bekendt med en reguler drømmefinale. Grafisk ID – LB Ejendomme. Mere herom senere.

Stor spænding i Pulje 1
Netop LB Ejendomme kom flyvende fra start i pulje 1. I holdets allerførste kamp knuste de det sagesløse wildcard hold – fynske Unidrain med tenniscifre. Skønt de vaklede i visse af gruppens kampe blev det til lutter sejre i den indledende pulje, og særligt Jonas Skærlund forkælede publikum med smukke detaljer og et tocifret (!) antal mål allerede i puljen. Han var stærkt akkompagneret af en ekstremt velspillende Christian Sørensen og naturligvis målmanden Mathias Munk. Alt i mens Jakob Skovgaard aldrig rigtig fandt hverken melodi eller rytme i sit spil.

Puljens øvrige hold måtte kæmpe anderledes hårdt for det videre avancement, og det blev akkurat lige så tæt som vi kunne forvente. Midtjysk Tag kom flot i gang og særligt Mirsad Suljic lagde hårdt ud med mange flotte mål. 6 point for 2 kampe, men så stoppede stimen også brat, da man mødte et Unidrain hold, der var pisket til sejr. Fynboerne var én af puljens positive oplevelser, og sejren mod netop Midtjysk Tag blev altafgørende for det evigt udskældte wildcard. De landede på 6 point efter puljespillet, og det var altså nok til at sikre sig 2. pladsen i en tæt pulje 1. 3. pladsen skulle vise sig at tilfalde Midtjysk Tag, der lukrerede på en suveræn puljestart. Både Neoperl Nordic og Blue Water Shipping efterlod ellers et positivt indtryk, men på dagen var det akkurat ikke nok. Længe så det ellers ud til, at netop Blue Water Shipping havde fundet opskriften på succes, men Neoperl Nordic gjorde turneringen ære i deres sidste kamp, hvor de besejrede netop Blue Water Shipping selvom, der ikke var avancement på spil. Neoperl Nordic fik vist berettigelsen, og efter en vaklende og nervøs start mod Unidrain fik de efterladt et fornuftigt og heroisk indtryk. Det var dog ganske fortjent, at LB Ejendomme, Unidrain og Midtjysk Tag fandt vej videre fra puljen.

Overraskelser og skuffelser i Pulje 2
I pulje 2 kom de to forhåndsfavoritter anderledes svingende i gang. Hobro Apotek/Grønlund Gruppen skulle åbne puljen mod DM-historiens yngste hold - LiveCulture.dk fra Fyn. Her måtte vi sande, at ungdommen besejrede rutinen, og at Hobro Apotek allerede fra start befandt sig med ryggen mod muren. LiveCulture.dk spillede tæt på deres topniveau. Mads Jørgensen og Mark Tubæk i midten var konsekvent godt pakket ind, men kantspillerne – Lasse Hauge og Marcus De Claville Berthelsen stod for stribevis af smukke scoringer. Her kan man tale om deres absolutte gennembrud på den store scene. Pulje 2 bød generelt på flere overraskelser. MD Rustfri kom vitterligt blæsende. De efterlod det efterhånden velkendte energiske udtryk, og deres aggressive stil kom dem i den grad til gode i den indledende pulje. Der var en nærmest euforisk stemning hos turneringens eneste Sjællandske hold. Kun Grafisk ID formåede at stjæle point fra Dan Petersen, Dennis Schmidt & co. De gik dermed ubesejrede gennem puljen og tog en overraskende men fortjent 1. plads. Da LiveCulture.dk ligeledes ramte dagen, og senere endnu engang besejrede Grafisk ID, stod det klart, at én af puljens 2 topseedede hold måtte forlade turneringen længe før lukketid. Det var et opgør mellem Grafisk ID og Hobro Apotek/Grønlund Gruppen. Torntoft & Mortensen havde udspillet deres rolle. De formåede kun at hente point mod LiveCulture.dk. Kasper Hjørnegaard efterlod et særdeles godt indtryk i målet, men ellers var det et uhørt tandløst Torntoft & Mortensen hold, der konsekvent havde store problemer med bolden på egne fødder. De afslutninger man tilspillede sig manglede ligeledes skarphed. Forsvaret stod som altid fornuftigt, men kontrafasen fungerede ikke som vi kender den. De gjorde dog – ligesom Neoperl Nordic – turneringen ære ved at levere heroisk mod Hobro Apotek/Grønlund Gruppen i en kamp, der havde betydning for alle andre end dem selv.

Puljens resultater betød, at Hobro Apotek/Grønlund Gruppen var pisket til sejr mod Grafisk ID i den sidste kamp i det indledende puljespil. Et klassisk opgør i Dansk Indefodbold. Et opgør med så stor betydning. Danmarksmestrene efterlod dog ingen tvivl om, hvem der efterhånden er storebror på den scene. Det blev på mange måder en kamp, der satte gang i maskinen hos Grafisk ID. Forsvaret stod upåklageligt og angrebsspillet fungerede bedre og bedre. Alt det sammen med det klassiske vilde og dyriske udtryk. Simon Riis tog teten mere og mere, og han drev holdet med sig. Kasper Vernersen spillede sig gradvist op, og viste sig igen som én af de bedste spillere ved DM. Grafisk ID sikrede puljens yderste mandat med en overbevisende 6-2 sejr over Hobro Apotek/Grønlund Gruppen. Sidstnævnte leverede desværre en sløj indsats i puljen og det bliver man altså straffet for ved DM i Indefodbold.

Evigt intense mellemrunder
I mellemrunderne fortsatte spændingen og overraskelserne. I dagens første mellemrunde stod LB Ejendomme endnu engang overfor Midtjysk Tag, og denne gang havde disse to hold selskab af et andet fynsk hold i form af LiveCulture.dk.
LB Ejendomme kom planmæssigt i gang med en sejr på 4-3 over Midtjysk Tag, selvom de undervejs var under pres og indledte kampen med at komme bagud med 2-0 relativt tidligt. Viljen til sejr var dog aldrig til at tage fejl af, og endnu engang sad vi med indtrykket af, at visse hold har et helt særligt iver og evne, når det kommer til at vinde de vigtige kampe.

Efterfølgende stod Midtjysk Tag overfor LiveCulture.dk. To af sportens mest interessante hold, og to af de hold, der over de seneste par sæsoner har fået deres gennembrud. På dagen blev det da også en helt lige affære, hvor intet hold formåede at tippe stillingen til deres fordel. Kampen endte 4-4. Det betød, at mange scenarier var i spil før puljens sidste kamp. LB Ejendomme var dog sikkert videre. Det fik dem dog ikke til at slappe af, da de stod over for rivalerne fra LiveCulture.dk Kampen var både højspændt og dramatisk, og intet hold ønskede tilsyneladende at give ved dørene. Ligeledes ønskede intet hold at rende ind i Grafisk ID, der på dette tidspunkt så ud til at vinde den modsatte pulje. LiveCulture.dk viste dog fænomenal klasse, og besejrede fra 3. gang i denne turnering én af de store forhåndsfavoritter. Lasse Hauge og Marcus De Claville fortsatte de imponerende takter, og var godt hjulpet af et velfungerende forsvar med Andreas Hansen og Jonas Villemoes. Det betød, at puljesejren gik til LiveCulture.dk mens LB Ejendomme snuppede 2. pladsen. Midtjysk Tag kunne dermed ikke forsvare sidste års 4. plads ved DM i Indefodbold.

I mellemrunde 2 fortsatte Grafisk ID de fine afsluttende takter fra puljen. De hentede en vigtig 2-målssejr i deres første kamp mod MD Rustfri. Grafisk ID havde opadgående formkurve mens MD Rustfri virkede lidt mere tilfredse efter deres fantastiske start. Energien var ikke helt lige så intens. Efterfølgende overraskede Unidrain igen positivt, da de klarede uafgjort – 3-3 – mod netop Grafisk ID. Fynboerne gav eksempler på smuk indefodbold og særligt opsætningen mellem Anis Cengic, Mats Andersen og Mathias Waldmann var en giftig manøvre. Flot akkompagneret af fight fra Casper Jørgensen og Kasper Johansen, samt redninger fra Martin Faaborg i målet.
Det resultat betød også, at Grafisk ID var videre inden puljens sidste kamp. Her stod Unidrain overfor MD Rustfri. En på papiret spændende kamp, der dog aldrig fik den forventede spænding. Unidrain var ovenpå, og selvom de gav en del afslutninger væk, så formåede MD Rustfri slet ikke at score. Kampen endte 3-0 til Fynboerne, der altså højest overraskende var klar til semifinalen – og så endda som vinder af mellemrunde 2 – foran Grafisk ID. Ganske imponerende.

Favoritterne sejrede i semifinalerne
Dagens første semifinale stod mellem Danmarksmestrene fra Grafisk ID og de unge fynboer fra LiveCulture.dk. Forud for kampen havde LiveCulture.dk kun tabt én kamp til Grafisk ID i denne sæson, og havde tilmed besejret dem i den indledende pulje. Men en DM-semifinale er noget helt andet. Grafisk ID havde ekstrem opbakning, og samtidig fordelen af, at have stået her før. Så sent som sidste år. Samtidig havde de fundet melodien. Grafisk ID kunne næsten gå på vandet undervejs i denne kamp. Noget magisk var i støbeskeen. LiveCulture.dk var på bagkant, og havde det svært mod det aggressive forsvar. Simon Riis, Jakob Larsen og Kasper Vernersen blev afgørende skikkelser, og suppleret med blandt andet et flot mål af Henrik Borup stod det klart, at Grafisk ID kunne indløse billet til endnu en finale ved DM i Indefodbold. Kampen bød desværre også på lidt uroligheder på lægterne. En situation der heldigvis fandt sin løsning. Her viste Mads Jørgensen enormt stor karakter, da han efter kampen tog fat om situationen på begge sider, og håndterede det forbilledligt. Generelt trådte han i karakter som en stor leder hos de unge fynboer. Både på og uden for banen.

Grafisk ID skulle finde deres finalemodstander i den rent fynske semifinale mellem LB Ejendomme og Unidrain. Også de havde tidligere i turneringen mødt hinanden. Her havde LB Ejendomme som nævnt knust Unidrain med 7-2. Denne gang blev det marginalt mere spændende, men der var aldrig reel tvivl om udfaldet. LB Ejendomme fortsatte deres ridt som toppen af Grenaa Idrætscenter. Jonas Skærlund bankede stadig mål ind på samlebånd mens Christian Sørensen og Mathias Munk styrede defensiven med hård hånd. Alt var planlagt. Nu manglede storfavoritterne blot én kamp, og så var den perfekte sæson i hus. Drømmefinalen mod netop Grafisk ID var en realitet.

Først skulle vi dog lige have overstået placeringskampene. Her blev det til velfortjente sejre til henholdsvis Midtjysk Tag, der dermed blev nummer 5, og LiveCulture.dk, der altså tog en flot 3. plads ved deres første DM som samlet hold.

Historie, triumf og tragedie i årets sidste kamp
Alt dette var blot stilhed før stormen. Den moralske finale blev også den reelle finale. Grafisk ID mod LB Ejendomme. Det kunne næppe skrives meget bedre på forhånd. Hallen var klar til årets kamp i Dansk Indefodbold.

Tempoet var hæsblæsende, og det var tydeligt, at det var dagens to bedste hold, der nu stod ansigt til ansigt. Nerverne sad for visses vedkommende uden på tøjet. Måske forståeligt nok. Grafisk ID overraskede LB Ejendomme med et såkaldt pind-forsvar, der ikke efterlod mange muligheder til bagspillerne. Kenni Olsen bragte dog LB Ejendomme i front med et spark til det lange hjørne.

Grafisk ID svarede hurtigt igen. De gav bolden op, og spillede sig med stor autoritet ud af det velkendte og berygtede pres fra LB Ejendomme. Efter et kort angreb udfordrede Henrik Borup Thomas Broe i venstresiden, og fandt med en knivskarp aflevering en iskold Kasper Vernersen, der udlignede til 1-1.

Efter mere end 1 minut med mere eller mindre kaotisk spil og en afbrænder af uhørte dimensioner fra Jonas Skærlund, fik LB Ejendomme langt om længe ro på bolden, og trykket Grafisk ID tilbage. De havde foreløbigt afværget det voldsomme og dyriske presspil. Angrebet blev endnu engang sat op til Kenni Olsen, der denne gang manglede skarphed. Han sendte bolden langt over mål, og nu var bolden atter hos de forsvarende Danmarkstre. LB Ejendomme opretholdt dog intensiteten, og gik øjeblikkeligt i pres. Det resulterede i, at Christian Sørensen indkasserede en tvivlsom udvisning. Nu var det for alvor Grafisk ID med overhånd. Thomas Broe og Jakob Skovgaard leverede et eksemplarisk forsvar og tvang Henrik Borup ud i en kraftigt overplaceret afslutning. LB Ejendomme på bolden – nu i undertal. Det lod de sig imidlertid ikke mærke synderligt af. Med stor autoritet fik de sat angrebet op, og bolden havnede hos stævnets suveræne målkonge – Jonas Skærlund. Denne gang misbrugte han ikke. 2-1 til LB Ejendomme – og i den grad momentum efter en usandsynlig undertalsscoring.

Det momentum der måtte have været påvirkede dog ikke hjemmebaneholdet. Grafisk ID lod sig langt fra mærke af presset fra Thomas Broe og Christian Sørensen. Endnu engang viste de sikre fødder og spillede sig roligt ud af presset. Bolden havner hoppende hos Henrik Borup, der bevarer roen, og med et elegant lob finder en energisk Simon Riis, der udligner til 2-2. Det gav Grafisk ID momentum og gejst.

Få sekunder efter vinder Anders Holvad alt for nemt bolden fra Jakob Skovgaard under opgivningsfasen, og med en velplaceret yderside kan han fra egen halvdel finde netmaskerne. 3-2 til Grafisk ID og LB Ejendomme med deja-vu til sidste års finale.

Ny opgivningsfase – og næsten samme historie. Grafisk ID med hårdt pres, og Jakob Skovgaard overplacerer. Denne gang ingen kontrascoring, men et målspark til Grafisk ID. Herefter én af de faser som Grafisk ID er danmarksmestre i – en kaotisk åbent spil fase, der slutteligt resultater i en fri chance til Kasper Vernersen. Stensikkert til 4-2. Kampen var for alvor vendt på hovedet, og LB Ejendomme havde travlt.

Herfra stod den på stenhårdt arbejde fra Simon Riis og Anders Holvad i et meget velfungerende pindforsvar. LB Ejendomme ledte efter mulighederne, men for det meste uden held. Jonas Skærlund kunne dog med 45 sekunder igen yde kunstigt åndebræt med en smuk scoring i en 2. bølge kontrafase, men lige lidt hjalp det dog. Endnu engang arbejder Grafisk ID med Riis, Vernersen, Borup og Larsen sig ud af presset, og en mistimet erobring fra Mathias Munk resulterer i, at Simon Riis mere eller mindre kan afgøre DM finalen – 5-3. Det endte således som ren kosmetik, da Jonas Skærlund med sin 25. scoring bragte en smule håb tilbage hos LB Ejendomme med 20 sekunder igen. Det håb blev få øjeblikke senere slukket af Kasper Vernersen, da han bankede det sidste søm i kisten, og definitivt slukkede drømmen om den perfekte sæson hos LB Ejendomme. 6-4 til Grafisk ID, i en vanvittigt medrivende DM-finale.

Således var det en realitet. Grafisk ID skrev historie. De blev bedre og bedre som turneringen skred frem, og kunne få øjeblikke senere fortjent lade sig hylde som Danmarksmestre i Indefodbold 2018. Endnu en storslået præstation formet af vildskab, energi, finesser og ikke mindst taktisk snilde. De slog til, da det gjaldt, og smadrede drømmen hos et ulykkeligt og tydeligt berørt LB Ejendomme hold.

Skuffelsen var ikke til at tage fejl af hos dagens taber. Den perfekte sæson var for altid ødelagt. Med ét var alle sejre og point glemt. Grafisk ID havde fortjent snuppet al ære og hæder ved den vigtigste turnering af dem alle. Kontrasten var nærmest tydeliger end nogensinde. Grædefærdige spillere hos LB Ejendomme overfor euforiske og jublende Grafisk ID. Tragedien over for triumfen. Sport er følelser, og dette var på én og samme tid et smukt og et trist øjeblik.

Efterfølgende kunne Mathias Munk trøste sig med titlen som stævnets bedste målmand. Han har i denne sæson vist sig som sportens bedste målmand, og det var ganske fortjent, at han trods alt modtog denne fornemme pris. Jonas Skærlund kan nu bryste sig af, at være den mest scorende spiller nogensinde ved ét DM i indefodbold. Med sine 25 mål slog han Nikolaj Krags gamle rekord fra 2012 (24).

Samtidig kunne en ufatteligt velspillende og ekstremt vigtig Simon Riis lade sig hylde som stævnets bedste spillet. Han udmærkede sig på fornemste vis i et fantastisk kollektiv hos Grafisk ID. Spillede stort set fuld tid, og bidrog konsekvent med afgørende scoringer, fænomenalt forsvarsspil og eminent lederskab. En af sportens allerstørste. På allstar holdet fik de tre selskab af Kasper Vernersen, Marcus De Claville Berthelsen og Christian Sørensen.

Et smukt og på alle måder historisk DM tog sin afslutning. Grafisk ID skrev ny historie, og LB Ejendomme tilføjede deres eget navn til listen af rangliste vindere, der missede chancen ved DM i Indefodbold. LiveCulture.dk bød sig til på den store scene, og dannede håb for fremtiden. Unidrain blev den charmerende overraskelse, der sikrede fornyet respekt for wildcardet. MD Rustfri viste, at der igen er håb for indefodbolden på Sjælland, mens Midtjysk Tag igen viste stabilitet, og at der helt sikkert er noget at bygge på.

Vi glæder os allerede til den nye sæson. Ventetiden bliver lang, men det bliver med garanti det hele værd. Tak for et fantastisk DM, og en fantastisk opbakning. Tillykke til Grafisk ID med en absolut velfortjent og ikke mindst historisk triumf.

Første side  | Forrige side  | ... 151 152 153 154 155 156  ...  | Næste side  | Sidste side 
Vis nyheder pr. side

Læs de 25 seneste nyheder

11-04-2019 15:28 GPM stævner med EKSKLUSIV dato i sæson 2019/2020 09-04-2019 13:04 Et fynsk stjernefrø springer ud 12-02-2019 09:59 indefodbold.dk Awards 2018/2019 afgjort 31-01-2019 19:27 Indoor League Finals - Fynsmesterskabet i Indefodbold 28-01-2019 09:08 Stem på årets profiler i dansk indefodbold! 28-01-2019 09:04 Gensyn med DM i indefodbold 21-01-2019 16:52 Tommerup Efterskole satte kronen på værket - Kæmpe triumf ved DM i Indefodbold 20-01-2019 09:33 Tommerup Efterskole vinder DM i indefodbold 2019 19-01-2019 08:00 Alt du behøver af info til DM i indefodbold 2019 19-01-2019 07:57 Livestream link til DM i indefodbold 2019 18-01-2019 22:50 Husk at spil på DM i indefodbold hos Bet25 17-01-2019 21:11 Ny kommentatorduo ved DM i Indefodbold 17-01-2019 13:12 Optakt til DM i Indefodbold 2019 - Pulje 2 16-01-2019 15:33 Kommentator SØGES til DM i indefodbold LIVESTREAM 16-01-2019 13:03 Optakt til DM i Indefodbold 2019 - Pulje 1 15-01-2019 16:34 Kampprogrammet til DM i indefodbold 2019 15-01-2019 14:42 Bet25 klar med odds på DM i indefodbold 2019 14-01-2019 10:55 Livestream af DM i indefodbold 2019 14-01-2019 10:46 Kom til DM i indefodbold 2019 13-01-2019 20:06 Årets DM wildcard går til MD Sport & Fysioterapi 13-01-2019 10:44 MS Gulve vandt E-Secure Cup i Hundested 13-01-2019 10:25 Mitech vinder sæsonens første sejr (ikke GPM) 13-01-2019 10:12 DM i indefodbold wildcardet uddeles i dag 12-01-2019 07:58 Hobro Apotek/Grønlund Gruppen vinder Alhede Cup og er stort set DM klar 11-01-2019 13:55 To hold kæmper om den sidste plads ved DM i Indefodbold

Regler for indefodbold

Store mål, regler - klik her!
Små mål, regler - klik her!
Futsal, regler - klik her!

Hvad synes du om futsal?  Vis resultat

Anbefal indefodbold.dk til dine venner

Send beskeden "Slå lige et smut forbi indefodbold.dk!" til dine venner.
1. vens e-mail:   Din e-mail:  
2. vens e-mail:   Dit navn:  
3. vens e-mail:  
Vidste du at følgende søgeord leder vej til indefodbold.dk: indefodbold, indendørsfodbold, indendørs fodbold, futsal, indebold, indestævner, stævne, indefodboldstævne, indefodbold stævne, stævner, indefodboldstævner, indefodbold stævner, indendørsfodboldstævner, indendørsfodbold stævner, indendørs fodboldstævner, futsalstævner, futsal stævner, indeboldstævner, indebold stævner, turneringer, indefodboldturneringer, indefodbold turneringer, indendørsfodboldturneringer, indendørsfodbold turneringer, indendørs fodboldturneringer, futsalturneringer, futsal turneringer, indeboldturneringer, indebold turneringer, DM i indefodbold, indefodbold DM, DM, Inde-DM, Inde DM, indoor soccer, cup, 5-a-side, Five-a-side, 5-a-side stævner, 5-a-side turneringer, Five-a-side stævner, Five-a-side turneringer, udendørs, sommerstævner, udendørs sommerstævner, pengestævner, penge stævner, herre, senior, herresenior, herre senior, portal, indefodboldportal, fodboldportal, nyheder, resultater, blog, indefodbold.dk Grand Prix Masters, GPM og selvf. indefodbold.dk.
indefodbold.dk © All Rights Reserved